Technisch Engineer - Projectleider - EMR B.V. - Heerlen

Ga naar de inhoud
Functieprofiel Technisch Engineer / Projectleider Infra:

Voor een netwerkbeheerder in west-Brabant zijn wij op zoek naar een technische engineer / projectleider.


Afdelingsinformatie
Je komt te werken in een team dat bestaat uit (Senior) Engineers. Het team is onderdeel van de afdeling Engineering & Aanleg en verantwoordelijk voor de engineering, aanleg en het onderhoud van de netten in.
Als Technisch Engineer/Projectleider draag jij zorg voor verschillende grote- en complexe Infra projecten en stem je e.e.a. af met diverse betrokken collega’s binnen en buiten jouw afdeling.


Functieomschrijving
Als Technisch Engineer/Projectleider ben jij sparringpartner van de Teammanager bij de resource planning en vervul jij een mentorrol voor Engineers.
Je draagt zorg voor- en initieert verbeteringen voor de juiste- en veilige uitvoering van de engineerings-werkzaamheden.
Als Technisch Engineer/Projectleider pak jij de zeer complexe projecten op.
Dit is een combinatie van meerdere complicerende factoren zoals de duur van de projecten, complexe organisatie klant, meerdere stakeholders,
complexe regelingen, capaciteitsknelpunten, openbare veiligheid, media-aandacht en technische complexiteit.
Je hebt externe contacten met klanten, lokale en provinciale overheden, aannemers, andere nutsbedrijven, belangengroepen, branchegenoten en bijvoorbeeld onderwijsinstellingen.
Je hebt een portefeuille van ongeveer €8.000.000-€16.000.000 op jaarbasis. Je leidt niet alleen grote projecten,
maar je hebt ook een voorbeeldrol hoe je als senior projectleider/engineer anderen mee krijgt, en ze leert om projecten te leiden en ze inhoudelijk technisch op niveau te krijgen.


Eisen
Je beschikt over HBO werk- en denkniveau + een aanvullende opleiding projectmanagement.
Je hebt zowel de technisch inhoudelijke ervaring op het gebied van E/netwerken als de projectmanagement ervaring. Met andere woorden je hebt ervaring als Engineer (technisch inhoudelijk) en als projectleider (projectmanagement).
Je hebt kennis van ontwerpen, calculatiemethoden, ontwerprichtlijnen, tarieven en regelgeving, netcomponenten en diepgaande specialistische kennis op E (Midden Spanning).
Je hebt ervaring hebt binnen de branche.

Je bent echt een senior engineer, dit vanwege de taken en de rol die jij krijgt:
Niet alleen het leiden van grote projecten, maar ook een voorbeeldrol hoe je als senior projectleider/engineer anderen mee krijgt, en ze leert om projecten te leiden en
ze technisch inhoudelijk op niveau te krijgen. Daarbij ben je ook mentor voor engineers die nog net niet die rol op de juiste manier pakken.


Competenties
Jij herkent jezelf in de volgende competenties; je bent daadkrachtig, beschikt over leidinggevende- en coachende kwaliteiten. Je bent innovatief en beschikt over de nodige organisatiesensitiviteit.

Terug naar de inhoud